PRATITE NAS:

Top
 

Tko pjeva zlo ne misli

13 velj

Tko pjeva zlo ne misli

Gospon Fulir i Ana Šafranek u Zaprešiću

 

Akademski kipar Goran Cirkveni izradio je skulpturu Mirjane Bohanec i Relje Bašića prema predlošku iz filma Kreše Golika „Tko pjeva zlo ne misli“. Skulptura je manjih dimenzija, izvedena u bronci i idejno je rješenje za javnu skulpturu u prirodnoj veličini.

Gospon Fulir i Ana Šafranek simboli su sentimentalnog i nostalgičnog Zagreba, impresija odana vremenu kavalirstva, damskog šarma i „bolje prošlosti “30-ih godina 20. stoljeća, periodu neposredno prije početka Drugog svjetskog rata.

 S obzirom da je realizaciju i postavljanje skulpture prekinula pandemija uzrokovana koronavirusom nadamo se ipak njezinom budućem ostvarenju, spomeniku jednom od najboljih hrvatskih filmova svih vremena – kako ga je kritika nekoliko puta prozvala. Do tada imate priliku pogledati umanjenu verziju u Galeriji Razvid, Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić.

Goran Cirkveni rođen je 1970. godine u Zagrebu. Diplomirao je 2005. godine na odjelu Kiparstva, Akadamije likovnih umjetnosti u Zagrebu, autor je nekoliko javnih spomenika. Surađivao je kao izvođač na mnogim projektima javne skulpture i autorskih koncepcija te na restauracijama i rekonstrukcijama. Član je HDLU-a. Živi i radi u Zagrebu.

Pozivamo Vas 19.02.2022. u 19 sati
na projekciju jednog od najboljih hrvatskih filmova svih vremena
“Tko pjeva zlo ne misli” Kreše Golika
na velikom platnu
u dvorani POUZ-a!

Ulaz slobodan!

Sorry, the comment form is closed at this time.