PRATITE NAS:

Top
 

Galerija Razvid

Likovnu djelatnost POU Zaprešić ostvaruje u vlastitoj galeriji – Galeriji “RAZVID”, osnovanoj 1991. godine koja ja nastala kao odgovor galerijskim prostornim potrebama Zaprešića kao grada koji stvara novi gradski identitet ali i ostati otvoren za različite likovne stilove, tehnike i poetike.

Za takav pristup nametnulo se ime RAZVID- radionica zaprešićkih vizualnih djelatnika. Ime prati otvorenost različitim vizualnim medijima i prosvjetiteljski zanos. Za vizualni identitet zaslužni su Krešimir Bauer koji je dizajnirao logotip Galerije u znaku prozora u program i arhitektica Milena Lalić nekadašnje predvorje kina pretvorivši u galerijski prostor.

Galeriju su otvorili Krešimir Bauer i Krešo Skozret s izložbom grafičkih mapa Novih Dvora. Brojne izložbe predstavile su znana imena i ona koja traže svoje mjesto na likovnoj sceni. Posebnu pažnju galerija je davala umjetnicima iz Zaprešića i okolice. U posljednje vrijeme sve se više otvara mlađim autorima, pokazujući senzibilitet za aktualno i suvremeno bogatstvo umjetničke scene, kao i dovođenje afirmiranih likovnih imena domaće i strane likovne scene.

 

Projekt „Zaprešićki akvarelisti“  organizira se od 2001. godine bijenalno i sada je već iza nas njena 10. produkcija. Izložbe zaprešićkog biennala akvarela okupljaju slikare raznih generacija i različitih poetika.
Ovim projektom želimo svratiti pozornost na prelijepu i zahtjevnu, ali pomalo zapostavljenu akvarelističku tehniku. Zaprešić ima “akvarelistički” pejzaž i klimu, kao i tradiciju (Mihovil Krušlin) a i mnogi zaprešićki slikari njeguju akvarelizam.

Projekt „Street art fest“ teži širenju van okvira galerijskog prostora i približavanju likovne umjetnosti slučajnim prolaznicima. Cilj nam je zainteresirati i educirati građane koji ne prakticiraju izložbe kao moguće društveno događanje o vrijednosti suvremene umjetnosti te na neposredan način poticati kritičko mišljenje i kreativnost

Naši posjetitelji su brojni, a naročito smo ponosni što imamo mladu publiku, koja preko nas uči što je kvalitetna likovnost, što je galerija, što je izložba.

Pogledajte sve