PRATITE NAS:

Top
 

O nama

POU Zaprešić

Pučko otvoreno učilište Zaprešić je javna ustanova kojoj je osnivač Grad Zaprešić, djeluje u zgradi s adresom Trg žrtava fašizma 11, Zaprešić koju je projektirao čuveni arhitekt Aleksandar Freudenreich.

Pučko otvoreno učilište Zaprešić središnja je kulturna ustanova grada Zaprešića. Organiziranjem koncerata, kulturnih manifestacija, likovnih izložbi, kazališnih i plesnih predstava, tribina i raznih drugih kulturnih događanja te tiskanjem publikacija i knjiga nezamjenjiv je faktor organizacije, poticanja i proizvodnje kulture u zaprešićkom kraju.

Pučko otvoreno učilište Zaprešić važna je obrazovna ustanova koja provodi programe cjeloživotnog obrazovanja odraslih, razne tečajeve i radionice za sve dobne skupine uz neprestano unapređenje postojećih i uvođenje novih aktualnih obrazovnih programa prateći tehnološka kretanja, društvene promjene i potrebe stanovništva od najmlađih do najstarijih.

Redovitošću i kvalitetom programa, sluhom za zahtjeve zaprešićke sredine, nastojanjem i inzistiranjem na visokoprofesionalnom radu, POU Zaprešić ne samo da omogućava stanovnicima Zaprešića i njegove okolice zadovoljavanje kulturnih i obrazovnih potreba u svom mjestu stanovanja, već potiče Zaprešićane da postanu zajedno s njim kreatori kulturnih događanja, a ne samo njihovi konzumenti.