PRATITE NAS:

Top
 

PRINCEZA NA ZRNU GRAŠKA

4 tra

PRINCEZA NA ZRNU GRAŠKA

Režija: Maja Katić

Igraju: Dunja Fajdić i Bogdan Ilić

Glazba: Ivan Biondić Mirzaa

Oblikovatelj rasvjete: Goran Jurković

Dizajn vizuala: Patricio Alejandro Aguero Marino

Fotografije: Vladimira Spindler

 

Za dob: 5+

Trajanje: cca 45 min

 

O PREDSTAVI

Dječak i djevojčica najbolji su prijatelji, igraju se stalno svega i svačega: gusara, vanzemaljaca, dinosaura, zubara i kauboja. A onda su jedne večeri izmislili priču o princu koji je tražio svoju princezu. Tražio je, obilazio sva poznata kraljevstva, ali nikako da je nađe. A onda se dogodilo nešto neobično – ona je sama došla k njemu. Pokucala mu na vrata. Princ se ubrzo zaljubio, do ušiju. Ali, mama kraljica i tata kralj za svog sina željeli su samo najbolje, pravu princezu i nijednu drugu.

Kraljica se zato dosjetila poznatoj prevari ili bolje rečeno provjeri: stavit će zrno graška na dno kreveta, ispod sedamdeset šest, ma ne, devedeset sedam toplih mekanih perina. Ako princeza tri noći ne bude mogla spavati, onda će dokazati da je prava princeza. Dogodilo se to da naša princeza zaista tri noći nije mogla spavati, ali ne zato što je osjetljiva ili razdražljiva nego upravo suprotno – imala je pune ruke posla! Ona je pomagala, tješila, pospremala i nije imala vremena za spavanje.

Ništa u kraljevstvu njoj nije moglo promaknuti. Sve je vidjela i čula, doznala ili saznala. Kada je čula za novi porez koji kralj namjerava nametnuti podanicima, usprotivila se i smislila bolje rješenje. Kad je otkrila plašljivog princa kako se skriva od kraljevskog zubara, ohrabrila ga je i nagovorila da se suoči s plemenitim doktorom Gangrenom. Kad joj je na prozor sletjela bolesna ptičica, probdjela je cijelu noć pomažući joj i liječeći je. Kad je ugledala suze malog paža kojem nedostaje zavičaj, otkrila mu je kako da se razveseli i razvedri. I vjerujte, upravo po tome ćete prepoznati pravu princezu, što razbaca – to i pospremi, što zaprlja – to i očisti, što skuha – to i pojede!

Koliko je samo toga princ od nje naučio! A otkud jednoj maloj princezi tolika životna mudrost? Eh, to vam je jednostavno tako, prave princeze upravo se takve rađaju!

Sorry, the comment form is closed at this time.