PRATITE NAS:

Top
 

Dubrava blues II

24 lip

Dubrava blues II

Dubrava blues II

U prostoru Vršilnice otvara se izložba “Dubrava blues II” akademske slikarice Monike Meglić u organizaciji galerije Razvid i POU Zaprešić. Ova izložba, sastavljena je od niza akvarela, duboko proživljenih i vizualiziranih najintimnijih trenutaka i emocija protekle četiri godine. Monikina umjetnička ekspedicija ističe procese kroz koje smo prolazili nakon potresa, povezane s izazovima pandemijske izolacije. Njezini prizori slikovito otkrivaju suptilne nijanse promjena koje su se događale u svakom od nas tijekom tog turbulentnog razdoblja.

Monika Meglić pažljivo istražuje i bilježi emocije, odražavajući transformaciju naših života, često izvan naše svjesne percepcije. Promatrajući njezine akvarele, posjetitelji su pozvani na introspektivno putovanje, preispitivanje vlastitog iskustva i osjećaja u ovom razdoblju. Izolacija je naglasila ranjivost naših međuljudskih odnosa, otvarajući prostor za samorefleksiju i suočavanje s vlastitim unutarnjim svijetom.

Izložbu možete pogledati od 2.-15.7. u Vršilnici / Novi dvori, pon-pet: od 16-20h

Službeno otvorenje održat će se u utorak, 2.7. u 19h

 

Monika Meglić rođena je 1987. u Zagrebu.

Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu 2005. godine i iste godine upisala Akademiju likovnih umjetnosti na kojoj diplomira 2010. u klasi prof. Duje Jurića. Stekla je zvanje muzejskog pedagoga 2015. godine. Sudjelovala je u realizaciji mnogobrojnih projekata na području mozaika, vitraja, Street Arta i ilustracija. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Od 2018. godine radi u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu.

Sorry, the comment form is closed at this time.