PRATITE NAS:

Top
 

Natječaj za prijave na V. festival poezije „Ban Josip Jelačić“

12 lis

Natječaj za prijave na V. festival poezije „Ban Josip Jelačić“

Natječaj

Pučko otvoreno učilište Zaprešić

raspisuje natječaj za prijave na V. festival poezije „Ban Josip Jelačić“

U čast bana, poete, zagovornika hrvatskog jezika i vlastodršca zaslužnog za ukidanje kmetstva čiji su lik i djelo nedovoljno poznati javnosti.

NAGRADA:

  • KONJANIK (brončana plaketa, originalni rad akademskog kipara Gorana Cirkvenog)

Pravila, uvjeti i upute natječaja:

Tema ovogodišnjeg natječaja je: snaga uma

Rok za prijavu: 10.10. – 10.11.2023.

Na natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani.

Sudionici natječaja mogu konkurirati s jednom pjesmom. U obzir se uzimaju pjesme pisane na hrvatskom i drugim jezicima. Ako je pjesma pisana na stranom jeziku, autor je obvezan uz izvornik priložiti i prijevod na hrvatski jezik.

Potrebno je poslati biografiju i pjesmu, potpisanu punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja (državljanstvom u slučaju ako autor živi u inozemstvu), brojem telefona i e-mailom. Prijave se ne šalju u kompresiranom formatu (ZIP, RAR) zbog poštivanja dijakritičkih znakova (slova č, ć, đ, š, dž).

Prijave se šalju na e-mail adresu: nagrada.konjanik@gmail.com

Ukoliko autori nisu u mogućnosti poslati radove putem elektronske pošte, prijave se mogu poslati običnom poštom na adresu: Pučko otvoreno učilište Zaprešić, Trg žrtava fašizma 11, 10290 Zaprešić, s naznakom „Prijava na natječaj za V. festival poezije „Ban Josip Jelačić“.

Prijavljeni autori biti će obaviješteni o terminu održavanja Festivala te izboru pjesama uvrštenih u program. Objava i dodjela nagrade Konjanik za najbolju pjesmu prema odluci stručnog žirija održat će se na svečanosti  V. festivala poezije „Ban Josip Jelačić“.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na stranici Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić i društvenim mrežama nakon Festivala.

Prijavom na natječaj sudionici pristaju na objavljivanje pjesama na stranicama Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić i društvenim mrežama u svrhu promocije Festivala.

U Zaprešiću 10.10.2023.                                                                    Za POU Zaprešić
Ravnateljica: Maja Mikulić, dipl. oec.

Sorry, the comment form is closed at this time.