PRATITE NAS:

Top
 

Moderna Afrodita

14 velj

Moderna Afrodita

HIT KOMEDIJA Moderna Afrodita / Teatra Studio 9
8.3.2024. U 19 SATI, VRŠILNICA, NOVI DVORI ZAPREŠIĆ

Otisnite se na transformirajuće životno iskustvo koje će vas natjerati da se smijete do suza i plačete od smijeha!

Moderna Afrodita je crnohumorna komedija koja progovara o društvenim ulogama, stereotipima, nametnutim standardima ljepote i uspješnosti, problemima i predrasudama koje ženama nameće suvremeni način života u srazu sa tradicionalnim društvenim obrascima, te posebice, i same žene jedne drugima.

Protagonistice predstave dvije su, na prvi pogled, potpuno različite žene, koje se slučajno susreću na „nevjerojatnom, po izboru svjetskih stručnjaka pomno osmišljenom transformirajućem wellness programu“, koji može riješiti sve njihove životne probleme. Iako od prvog trena, između Marije i Magdalene frcaju međusobne predrasude i osude, spletom okolnosti one skidaju svoje socijalne maske, otkrivaju si međusobno svoja prava lica, te upravo iz njihovog međusobnog kontakta dolazi do neočekivanog preobražaja.

U ovoj zabavnoj predstavi za žene i muškarce (16+), autorice se na komičan način poigravaju idejom umjetno stvorenog virtualnog modela moderne žene, koja u svakom trenutku sve može i uspijeva, koja je samostalna i samosvjesna, ali po mjeri i ukusu tradicionalnih patrijarhalnih normi. Ona je istovremeno snažna i nježna, seksi i čedna, emancipirana i submisivna, svetica i kurva, uspješna poslovna žena, majka i domaćica –  ona je „žena, majka, kraljica“…

Autorice i izvođačice:

KARMEN SUNČANA LOVRIĆ & KATARINA ARBANAS

Predstava je prošle godine osvojila čak dvije nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta – za najbolji suvremeni dramski tekst i za najbolju glumicu u drami.
INSPIRIRANO MIZOGINIČNIM (VLASTITIM I POSREDNIM) ISKUSTVIMA IZ ŽIVOTA ŽENA 21. STOLJEĆA

Ulaznice po cijeni od 8,00 € potražite u tajništvu POUZ-a (Trg žrtava fašizma 9 – nasuprot zgrade POUZ-a koja je trenutačno u obnovi) svakim radnim danom od 9 do 15:30 sati i u zaprešićkom TIC-u (prizemlje Muzeja Matije Skurjenija i WestGate).

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.