PRATITE NAS:

Top
 

Ljubav, gubitci i moda

3 svi

Ljubav, gubitci i moda

OBAVIJEST

Zbog velikog interesa u vrlo kratkom roku sve ulaznice za predstavu su podijeljene te je kapacitet dvorane popunjen.

Žao nam je ako niste uspjeli osigurati svoju ulaznicu, sigurni smo da će biti još prilika i predstava.

GRAD ZAPREŠIĆ DARUJE BESPLATNU PREDSTAVU ZA MAJČIN DAN

  1. svibnja 2022. u 19:00

Velika dvorana Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić

Ljubav, gubitci i moda je scensko djelo koje su napisale američke književnice Nora i Delia Ephron. Riječ je o nizu monologa, u kojima razne junakinje pričaju priče vezane za odjevne predmete koje su u pojedinim važnim životnim trenucima nosile. U ovom emotivnom inventaru svojih životnih ormara one nam otkrivaju trenutke u kojima su bile sretne ili tužne, u kojima su ljubile i gubile.

Ova predstava nema klasičnu dramsku radnju, ona se sastoji od niza proznih priča koje glumice interpretiraju. Po tome se oslanja na bogatu američku tradiciju storytellinga, posebne vrste kazališta u kojem glumac u monološkoj formi prezentira fabulu koja je napisana u prozi, a koju on oblikuje svojom moći pripovijedanja.

Tako i u našoj predstavi pet poznatih hrvatskih umjetnica priča priče o ženskim sudbinama. Iako su to priče iz pera poznate književnice Nore Ephron, one su toliko univerzalne i prepoznatljive, da bi to lako mogle biti priče i svake od njih, kao i od svake žene kojoj se obraćaju.

Teme su svima poznate, a o njima govore naslovi priča: mamini savjeti, agonija kupnje grudnjaka, crna i bijela, katastrofa u kabini za presvlačenje, debela i mršava, te muževi i ljubavnici. To su zgode, razmišljanja i asocijacije mnogih žena, a one su zabavne, životne, istinite, prepoznatljive.

O ljubavi, gubitcima i što su pri tom nosile pripovijedaju: Zdenka Kovačiček, Sanja Doležal, Matija Prskalo, Karmela Vukov Colić i Mirna Medaković.

Autorice: Nora i Delia Ephron
Tekst prevela, adaptirala i režirala: Nina Kleflin
Glazbu skladala: Nikolina Belan
Haljine nacrtala: Sara Lovrić Caparin
Koprodukcija: Špas teater iz Slovenije i Teatra to go iz Hrvatske

Sorry, the comment form is closed at this time.