Događanja

Književni festival Ban J. Jelačić

Pučko otvoreno učilište Zaprešić

raspisuje natječaj u sklopu Književnog festivala Ban Josip Jelačić - NAGRADA „KONJANIK“

U čast bana, poete, zagovornika hrvatskog jezika i vlastodršca zaslužnog za ukidanje kmetstva. Poetski festival Bana Josipa Jelačića – čiji su lik i djelo nedovoljno poznati javnosti, s Nagradom KONJANIK (originalni rad akademskog kipara Gorana Cirkvenog)

NAGRADA:

  • KONJANIK (brončana plaketa)

Pravila, uvjeti i upute natječaja:

Izbor teme je slobodan.

Rok za prijavu: 12.10. - 15.11.2021.

Na natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani.

Sudionici natječaja mogu konkurirati s tri pjesme. U obzir se uzimaju pjesme pisane na hrvatskom i drugim jezicima. Ako je pjesma pisana na stranom jeziku, autor je obvezan uz izvornik priložiti i prijevod na hrvatski jezik.

Potrebno je poslati radove, potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja (državljanstvom u slučaju ako autor živi u inozemstvu), brojem telefona i emailom. Prijave se ne šalju u kompresiranom formatu (ZIP, RAR) zbog poštivanja dijakritičkih znakova (slova č, ć, đ, š, dž).

Prijave se šalju na e-mail adresu: pouz.info@gmail.com

Ukoliko autori nisu u mogućnosti poslati radove putem elektronske pošte, prijave se mogu poslati običnom poštom na adresu: Trg žrtava fašizma 9, 10290 Zaprešić, s naznakom „prijava na natječaj za Književni festival Ban Josip Jelačić“

Pristigle radove ocjenjivati će stručni žiri.

  • Žiri će odabrat 10 pjesama koje će se izvoditi 28.11. u sklopu programa Književnog festivala Ban Josip Jelačić u Velikoj Dvorani POU Zaprešić. Sudionicima festivala dodjeljuju se prigodne zahvalnice te jednome, odabranom autoru brončana plaketa NAGRADA „KONJANIK“.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na stranici Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić i društvenim mrežama.

Prijavom na natječaj sudionici pristaju na objavljivanje pjesama na stranicama Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić i društvenim mrežama u svrhu promocije festivala.

U Zaprešiću 6.10.2021.

Za POU Zaprešić
Ravnateljica:
Maja Mikulić


Sva prava pridržana © POU Zaprešić, 2008.

Designed & Developed by