Galerija Razvid

Galerija "Razvid"

Likovnu djelatnost POUZ ostvaruje u vlastitoj galeriji - Galeriji "RAZVID", osnovanoj 1991. godine.

Galerija "Razvid" ima bogatu i visokokvalitetnu djelatnost, prezentiranje opusa likovnjaka zaprešićkog kraja, pronalaženje novih "lica" i omogućavanje njihovog razvoja, kao i dovođenje afirmiranih likovnih imena domaće i strane likovne scene, kako bi zaprešićku sredinu upoznali sa suvremenim likovnim kretanjima.

Pažljivo njegujemo i likovnu razmjenu s drugim sredinama (Zabok, Petrinja, Ozalj, Krapina, Pakrac itd.).

Održavamo bijenalnu izložbu "Zaprešićki akvarelisti", kojom želimo svratiti pozornost na prelijepu i zahtjevnu, ali pomalo zapostavljenu akvarelističku tehniku. Zaprešić ima "akvarelistički" pejzaž i klimu, kao i tradiciju (Mihovil Krušlin) a i mnogi zaprešićki slikari njeguju akvarelizam. Izložba "Zaprešićki akvarelisti" izuzetan je "izvozni" proizvod Zaprešića i most suradnje među Pučkim otvorenim učilištima u Hrvatskoj.

Sa izložbom "Zaprešićki biennale akvarela" planiramo gostovanja u Trogiru, Kaštelima, Brežicama u Sloveniji i Szombathelyju u Mađarskoj.

Smatramo da je takva razmjena umjetničkih iskustava neobično plodonosna u kreativnom, poslovnom i prijateljskom smislu, a u obljetničkoj godini izuzetno važan dio proslave.

Naši posjetitelji su brojni, a naročito smo ponosni što imamo mladu publiku, koja preko nas uči što je kvalitetna likovnost, što je galerija, što je izložba. Uključit ćemo se još intenzivnije u suradnju sa školama koji u našoj galeriji mogu održavati izvanškolsku nastavu, pod stručnim vodstvom naše kustosice.

Organiziramo vrlo uspješne likovne tečajeve za djecu i odrasle. 
Sva prava pridržana © POU Zaprešić, 2008.

Designed & Developed by