Galerija Razvid

DAMIR FACAN-GRDIŠA

Izložbu "Izbjegavajući crnu" Damira Facan-Grdiše  možete pogledati u periodu
od 02.11.-03.12. u Vršilnici / Novi dvori
 
Radno vrijeme:
radnim danom od 16-20h
 
Organizator: Pučko otvoreno učilište Zaprešić i Galerija Razvid
Partner: Turistička zajednica grada Zaprešića
Izložbu podržali: Ministarstvo kulture i medija RH, Zagrebačka županija
 
IZBJEGAVAJUĆI CRNU
 
"Damir Facan-Grdiša već duži niz godina istražuje aspekte doživljaja dviju tradicionalnih tema u slikarstvu - pojam nevjerojatne snage mora i sociološki aspekt grada. Dva likovno, karakterno i značenjski posve suprotna motiva umjetnik uzima kao polazište za razradu likovnih elemenata u području krajnje reducirane figurativnosti. Djela čiji je sadržaj oblikovan strukturama sazdanim od niza ponavljajućih elemenata realizirana su u tehnici akvarela, pri čemu svježina, sjaj i svjetlost definiraju atmosferu pojedinog rada."
 
Sonja Švec Španjol, mag.hist.art.
 
Damir Facan-Grdiša rođen je 1965. godine u Zagrebu. Umjetničko obrazovanje započinje na Školi za primijenjenu umjetnost, odjel zidnih slikarskih tehnika, da bi 1990. godine diplomirao na Odsjeku za slikarstvo Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Ive Friščića. Nakon studija radi kao nastavnik likovnih stručnih predmeta na Obrtničkoj školi u Zagrebu do 1998. godine. Nakon toga djeluje kao samostalni umjetnik, izlaže te objavljuje ilustracije za više izdavačkih kuća. Član je HDLU-a, ULUPUH-a, a od 2002. godine i HZSU-a. 
Uz slikarstvo kao primarni medij umjetničkog izražavanja, Damir Facan-Grdiša od 1986. godine radi i kao vanjski suradnik Restauratorskog zavoda Hrvatske, a od 2000. godine kao samostalni  licencirani restaurator za zidno slikarstvo. 
 


 

 


Sva prava pridržana © POU Zaprešić, 2008.

Designed & Developed by